FAQ

/FAQ
FAQ2018-02-07T14:45:13+01:00
Hoe werkt zo een wiel?2016-10-27T12:43:13+01:00

De twee wielen en het eenwiel zijn self-balancerend. Ze hebben gyroscopische sensoren en geautomatiseerd balancing systeem zoals Segwey. Voor het wiel te activeren druk op START en het gaat zeer stabiel worden. Het systeem zal je helpen gemakkelijk je evenwicht te vinden.

Waarom voor een monowiel kiezen?2016-10-27T12:43:13+01:00

Het is een economische en ecologische manier om zich te verplaatsen. Actueel het lichtste, compactste, praktische en ludiek gemotoriseerd personen voertuig op de markt. Het is natuurlijk ecologisch en heeft een hoge wendbaarheid. Het stadsvervoer waar je me op voetpad en fietspaden mee rijdt. Handvrij: Het is mogelijk een handtas te dragen, een paraplu en zelfs te telefoneren. Je gaat nooit onopgemerkt voorbij en de omstaanders staren zich blind.

Ideaal in combinatie met bestaande vervoermiddelen: Tram, trein, bus, mobile home, boot, vliegtuig … enz. Verplaatsingen in grote omgevingen zoals luchthavens, depots…. . Wordt gebruik bij de filmmakers (Travelling….), als straatmarketing voor vennootschappen…. enz.

Het is super praktisch, herlaad zeer gemakkelijk, snel en overal (bureel, restaurant, train, bar of dancing….) Eenvoudig leven!!!

Hoe lang duurt het leerproces?2015-12-01T20:25:59+01:00

Afhankelijk van de persoon en zijn capaciteiten om de basisvaardigheden te verwerven, kan het leren tussen +/- 15 min voor de Twin Board (2 wielen) en +/- 2-3 uur voor het enkel wiel in beslag nemen.

Het is raadzaam om enkellaarsjes te dragen (om een slag in de enkels van de metalen voetsteun te vermijden). Bij sommige modellen is het mogelijk dat, tijdens het leerproces, de siliconen afwerking op het been duwt en te hard lijkt. Wij leveren schuime berschermingen mee. Naar maten je vordert, word je onspannender en kan je deze verwijderen. Je kan ook scheenbeen beschermers gebruiken.   Gebruik de riem bij het leren om je wiel te beschermen (het helpt je wiel recht te houden en te controleren) Het geeft je ook het gevoel dat je ergens aan vast hangt. Dit gaat je zeker helpen in het begin. Je wiel zal ook nooit zijn eigen baantje gaan rijden in geval je het evenwicht verliest.

Bij het aanleren is het makkelijker met een tweede persoon. Deze kan je de hand geven tijdens je het evenwicht en de snelheid probeerd te beheersen.

Als je nog steeds niet op je gemak bent bij het leren, bieden wij ook cursussen om de basis te leren aan. We leren je veilig te rijden en waarom niet verschillende modellen testen.

 

Safety Tips.2016-10-27T12:43:14+01:00

Een alarm zal u op de hoogte houden van de maximale snelheid. Als het alarm afgaat, probeer te vertragen. Bij sommige modellen is het belangrijk onder de max snelheid te blijven om uw veiligheid te garanderen.Wanneer je de basis regels van het wiel beheerst, is het belangrijk te weten dat de techniek om een veilige besturing te handhaven dat comfortabel aanvoelt, steeds de snelheid onder controle te houden binnen de limieten van het wiel.

Eenmaal dat je de éénwieler goed onder controle hebt, blijf toch waakzaam en volg de volgende principes:

 • Vermijd zeer hobbelige ondergronden en zeer steile hellingen

 • Pas je snelheid aan elke situatie

 • Respecteer de reglementering in voege.

 • Draag een helm en beschermers

 • Hou je handen vrij zodat je beter kunt reageren bij het eventueel vallen en je beter kunt beschermen

Fwheeluserguider userguider2 userguide3

Mag het wiel aanstaan als ik het draag?2015-12-01T19:06:24+01:00

Het is noodzakelijk het wiel uit te schakellen. Als je op je bestemming bent, plooi de pedalen naar boven en druk op de uit/aan knop voor je het toestel draagt. Het systeem zal de bewegingen niet meer analiseren.

Moet het wiel aangezet worden als ik de handgreep gebruik?2015-12-01T19:06:41+01:00

Het is essentieel om het aan te laten wanneer je de handgreep gebruikt voor een eenvoudige verplaatsing.

Hoe reset ik het wiel?2015-12-01T19:07:00+01:00

Het is nodig het systeem te resetten na een hevige val bijvoorbeeld. Het volstaat het wiel verticaal te houden en herop te starten. Een “Biiiiip” geluid zal je waarschuwen dat het systeem klaar is.

Is er een voor- en een achterkant aan?2015-12-01T19:07:17+01:00

Het kan gebruikt worden in om het evenwelke richting, maar op sommige modellen is er een voor- en een achterlicht. Hou hier natuurlijk rekening mee.

Hoe rij ik bergop of bergaf?2016-10-27T12:43:14+01:00

Zowel in bergop als bergaf blijft het wiel recht. Het is als een roltrap. Het is belangrijk om de maximale hellingsgraad van uw model te kennen.

Rij progressief en met een matige snelheid om de levensduur van de motor te verlengen en veilig te blijven.

Is een wiel veilig?2016-10-27T12:43:14+01:00

Het hangt van de piloot en van de veiligheidsmaatregelen die hij neemt af. Na de basisregels onder de kie te hebben, rij voorzichtig en lees zeker de studiegids van het wiel in kwestie met gedetailleerde instructies.

Fwheeluserguider userguide3 userguider2

Is er een leeftijdsgrens om met een wiel te rijden?2015-12-01T19:07:40+01:00

Er is geen wettelijke leeftijd voor het beoefenen van het wiel maar het is sterk aanbevolen om kinderen onder de 14 jaar niet zonder toezicht van een volwassene te laten rijden.

Hoe moet ik herladen?2015-12-01T19:07:49+01:00

Het wiel herlaad je met een simpele stekker op het electrisch netwerk 110- 230V. Al onze wielen worden geleverd met Europeese stekker.

Het duurt ongeveer 1 u 30 tot 3 u 30 voor het volledig herladen is (afhankelijk van het batterijvermogen). Het lampje op de lader kleurt groen als het herladen voltooid is.

Afhankelijk van het model en gekozen autonomie, is het beter om een lader mee te nemen zo je ongemakkelijke situaties voorkomt.

Enkele tips voordat je er aan begint?2016-10-27T12:43:14+01:00

Het is makkelijker met comfortabele kledij en goede schoenen (indien mogelijk met hoge boord om te voorkomen je te bezeren met de voetsteunen), kniebeschermers, elleboogbeschermers, helm ..

Je hoeft je niet haasten om proberen alleen te rijden de eerste dag. Bij het begin, neem je best vriend(in) mee en hou hem/haar vast terwijl je opstapt. Met een riem aan het handvat, zorg je dat het wiel verticaal blijft en vermijd je schade tijdens het lerenproces. Plaats je voet in een goede positie op de voetsteun en je onderbeen in contact met het silicoongedeelte. Als je deze voet naar voren buigt, zal het wiel vooruit rijden om het evenwicht te zoeken. Neem je tijd om je tweede voet goed te plaatsen.

Eenmaal op het wiel, hou je lichaam recht en kijk ver vooruit. Leun zachtjes naar voor en het wiel begint te rijden. Bouw geleidelijk je snelheid op. Om te stoppen, leun achterover en geef druk op je hielen. Wanneer je bijna tot stilstand bent gekomen, stap van de voetsteun en hou het wiel verticaal met de riem. Zodra het starten en stoppen confortabel wordt, zonder enige hulp, is de riem overbodig.

Enkele tips2015-12-01T19:08:06+01:00

Rij bij voorkeur aan de buitenrand van het trottoir, zodat een voertuig die een parkeerplaats verlaat gemakkelijk te vermijden is.

Wanneer je tussen veel mensen rijdt, zet voet aan grond om niemand te storen.

Vertraag als je een persoon voorbij rijdt van langs achter om hem niet te doen schrikken of gebruik een bel dat je bevestigt aan je pols bijvoorbeeld.

Rijdt verantwoord: Net als elke ander voertuig, vertraag op kruispunten en hou steeds een oogje op je weg.

Het onderhoud van het wiel.2015-12-01T19:08:21+01:00

De batterijen weerstaan meer dan 1200 cycli of meer dan 9000 km. Bandenslijtage is zeer gemaatigd. Een lekke band is uiterst zeldzaam.

Dienst na verkoop en garantie2015-12-01T19:08:35+01:00

Algemene voorwaarden Delcopa nv Garantie en herstellingen

 • Algemeen
 • Voor welke apparatuur
 • Omschrijving en duur
 • Uitsluitingen
 • Algemene herstellingsvoorwaarden

Algemeen

 • Deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig voor de aankopen van producten gemerkt door het warranty label van Flywheels op de verpakking en het product.
 • De algemene voorwaarden zijn geldig voor producten gekocht in het Belgisch netwerk van Flywheels

Voor welke apparatuur

 De garantie is enkel geldig voor apparaten vermeld op de verkoopbon, de factuur of het kassaticket van het verkoopspunt waar de goederen gekocht werden.

Omschrijving en duur

 De totale duur van de wettelijke garantie bedraagt 24 maanden voor de motor, het frame en de IC elementen op het moederbord. Voor het volledige moederbord geld een garantie van 12 maanden. De batterijen hebben een garantie van 6 maanden en binnen- en buitenband 3 maanden.

Uitsluiting

Blijft uitgesloten:

 • Slijtage, corrosie, oxidatie, defecten veroorzaakt door het lekken van de batterijen evenals enig ander geleidelijk bederf
 • Defecten veroorzaakt door experimenten, opzettelijke overbelasting, abnormale proeven, onjuist gebruik o gebrek aan onderhoud, gebruik in strijd met de instructies van de constructeur.
 • Het verbranden van elektronische elementen veroorzaakt door overdreven snelheid of overbelasting.
 • Alle kosten verbonden aan de reiniging en normaal onderhoud.
 • Defecten veroorzaakt door oorlog, gewapend conflict of ieder andere gebeurtenis van de dezelfde aard, evenals muiterij, burgeroorlog, opstand, onlusten of oproer.
 • Defecten of de verergering ervan die het gevolg zijn van een gerechtelijke of administratieve beslissing van de wettelijke of feitelijke overheid.
 • Defecten die het gevolg zijn van het niet in acht nemen van de normale voorzichtigheid ter voorkoming.
 • Defecten die opzettelijk of met bedrieglijk opzet veroorzaakt werd.
 • Iedere defecten en/of schade die een oorzaak heeft die uitwendig is aan het apparaat (schok, val, oxidatie, krassen, vreemde voorwerpen, vloeistofschade)

Algemene herstellingsvoorwaarden

 1. Enkel de factuur, het kasticket of de aankoopbon gelden als garantiebewijs voor de klant ten aanzien van Delcopa nv (Hierna “Flywheels” genoemd). Enkel goederen met een warranty label kunnen genieten van een geldige garantie. Indien dit label of nummer van het label niet overeenstemt met de geleverde goederen, kan er geen enkele garantie verhaald worden.
 2. Afgifte defecte goederen: Alle toestellen dienen voor herstelling opgestuurd of binnengebracht te worden bij Delcopa nv, Postweg 86/1 te 1602 Vlezenbeek. De verkoopspunten waar de goederen verkocht werden mogen de te herstellen goederen onder garantie  nooit aanvaarden.  Het herstellingsadres zal steeds weergegeven worden op de website flywheels.be. Dit kan op elk moment en zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd  worden. Een herstellingbon zal worden opgemaakt en verstuurd worden naar de klant.
 3. De defecte goederen dienen schoon gemaakt alvorens afgifte aan Flywheels (modder, stof, enz). De goederen moet terug gebracht of verzonden worden in hun originele verpakking. Indien deze niet in de originele verpakking verzonden worden, vervalt onherroepelijk de garantie. Op uitdrukkelijk verzoek van de klant en voor zover als mogelijk, zullen de in de defecte goederen geblokkeerde, verbrande of stukke voorwerpen aan de klant terugbezorgd worden.
 4. In geval van schade, diefstal of verlies van de voor herstelling teruggegeven goederen, is de gebruikelijke aansprakelijkheid van Flywheels ten  aanzien van de klant in ieder geval beperkt tot de verkoopprijs van de goederen.
 5. Flywheels kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor het gedeeld voor het (gedeeltelijk of volledig) verlies van de gebruiksmogelijkheden van de goederen in gevan specifieke wisselstukken of accessoires, noodzakelijk voor de herstelling van de goederen, niet meer bij de producent verkrijgbaar zouden zijn.
 6. De herstelling wordt uitgevoerd binnen de korts mogelijke termijn. Flywheels is niet aansprakelijk voor de leveringstermijn van wisselstukken. De klant wordt via een sms, telefonisch opgeroepen of schriftelijk verwittigd van zodra de goederen bij Flywheels kunnen worden afgehaald. De klant kan kiezen voor een verzending via postorderbedrijf op eigen kosten. Elke klant beschikt over een termijn van 90 dagen om de herstelde goederen af te halen. Bij overschrijding van deze termijn zullen de goederen, zonder verdere verwittiging van de klant en zonder dat enige schadevergoeding door Flywheels dient te worden betaald, door Flywheels worden vernietigd. Toestellen die vernietigd werden en niet meer beschikbaar zijn worden niet vergoed.
 7. Bij het afhalen van de in herstelling gegeven goederen, dient de klant de herstellingsbon en zijn identiteitskaar voor de leggen. Indien de klant kiest voor verzending, zullen de goederen naar het voor opgegeven adres verstuurd worden. Verzendingskosten voor goederen onder garantie kunnen nooit aan Flywheels verhaald worden.
 8. Defecte goederen worden hersteld door een door de producent erkend herstelcentrum. Indien het herstelcentrum oordeelt dat een herstelling onmogelijk is of dat defecte goederen niet onder garantie vallen,  is de verkoper gehouden tot het respecteren van deze beslissing. In dergelijk geval ziet de verkoper zich genoodzaakt de kosten van het bestek  te verhalen op de klant.
 9. Flywheels behoudt zich het recht voor haar algemene herstellingsvoorwaarden te wijzigen zonder er de klant persoonlijk van op de hoogte te brengen en zonder dat deze laatste aanspraak kan maken op enige schadevergoeding.

Voor herstellingen buiten garantie gelden ook volgende bepalingen:

 1. Elke herstelling tot een bedrag van 100,00 € zal uitgevoerd worden zonder dat er een voorafgaand bestek zal opgemaakt worden. In elk ander geval zal, voorafgaandelijk aan de herstelling, aan de klant een bestek worden voorgelegd. De kostprijs voor een bestek bedraagt 50,00 €. Dit bedrag zal in mindering worden gebracht van de totale herstellingskost, indien de klant het bestek aanvaardt en de herstelling conform het bestek laat uitvoeren. De in de bestekken vermelde prijzen blijven gedurende 1 maand geldig. Indien deze termijn van 1 maand verstreken is en de klant heeft het bestek niet schriftelijk aanvaard, zal het product onhersteld worden bewaard en zoals beschreven in artikel 6 worden behandeld. De kosten van het bestek zullen dan ten laste van de klant zijn. Wanneer de herstelling niet mogelijk is en de klant zijn toestel wenst terug te krijgen blijven de kosten van het bestek verschuldigd door de klant en worden deze niet terugbetaald aan de klant (bv Toestel is economisch of technisch onherstelbaar, de wisselstukken zijn niet meer verkrijgbaar, enz.). Hetzelfde geldt voor oude wisselstukken: wanneer de klant de wisselstukken die bij herstelling worden vervangen terug wenst ontvangen, dient de klant dit bij afgifte van het defect toestel te melden. Eventuele vervoerskosten zijn ten laste van de klant.
 2. Bij herstelling buiten garantie zal de klant administratieve kosten worden aangerekend van 12,50 €. Deze kosten worden niet terugbetaald , ook niet wanneer geen herstelling plaatsvindt.
 3. In geval van aanvaarding van het bestek door de klant, dient een voorschot van minimum 30% van het totaal bedrag vermeld op het bestek, met een minimum van 40 € te worden betaald. De herstelling zal niet worden uitgevoerd alvorens het voorschot werd betaald.
 4. Op alle herstellingen geldt een waarborg van drie maanden voor zover het eenzelfde defect betreft en dit defict niet veroorzaakt is door een verkeerd gebruik, tenzij andersluidende bepalingen op de herstelbon. Deze termijn begint te lopen vanaf het ogenblik dat het product aan de klant werd geleverd.
 5. Alle facturen betreffende de herstellingskosten moeten contant betaald worden bij de levering van de herstelde apparaten of bij de afhaling bij Flywheels.

Afdrukbare versie