Enkele tips voordat je er aan begint?

Het is makkelijker met comfortabele kledij en goede schoenen (indien mogelijk met hoge boord om te voorkomen je te bezeren met de voetsteunen), kniebeschermers, elleboogbeschermers, helm ..

Je hoeft je niet haasten om proberen alleen te rijden de eerste dag. Bij het begin, neem je best vriend(in) mee en hou hem/haar vast terwijl je opstapt. Met een riem aan het handvat, zorg je dat het wiel verticaal blijft en vermijd je schade tijdens het lerenproces. Plaats je voet in een goede positie op de voetsteun en je onderbeen in contact met het silicoongedeelte. Als je deze voet naar voren buigt, zal het wiel vooruit rijden om het evenwicht te zoeken. Neem je tijd om je tweede voet goed te plaatsen.

Eenmaal op het wiel, hou je lichaam recht en kijk ver vooruit. Leun zachtjes naar voor en het wiel begint te rijden. Bouw geleidelijk je snelheid op. Om te stoppen, leun achterover en geef druk op je hielen. Wanneer je bijna tot stilstand bent gekomen, stap van de voetsteun en hou het wiel verticaal met de riem. Zodra het starten en stoppen confortabel wordt, zonder enige hulp, is de riem overbodig.